Recept på Rocky road fudge

I fredags hade jag tillsammans med en kollega ansvaret för fredagsfikat. Jag bestämde mig för att göra ett lyxigt, extra onyttigt godis – Rocky road fudge.

rocky road fudge

Recept

200 g mjölkchoklad
250 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
50 g smör
3 dl nötter
6-8 nävar minimarshmallows
1 påse dumlekolor (220 g)

Receptet går bra att halvera och är nästan att rekommendera för det blir mycket. 

Jag började med att hacka dumlekulorna. Även nötterna grovhackar jag lite så de inte är för stora. Den här gången hade jag jordnötter i, förra gången hasselnötter. Ev var hasselnötter godare. Ica har minimarshmallows men hittar du inte det så kan du klippa större marshmallows i bitar.

Smält choklad och smöret över vattenbad tillsammans med den kondenserade mjölken. Jag tycker det var mer omständigt med en hel sats men kan ha berott på att min form var lite för liten för all choklad.

Blanda chokladmassan med alla andra ingredienser. Häll det i en form som klätts in med ex bakplåtspapper. Ställ i formen i kylskåpet och låt den gärna stå några timmar. Jag var lite för ivrig (ville dela upp den i bitar så det var klart på fredagsmorgonen). Efter 2-3 timmar var det fortfarande lite svårt att skära fina bitar. Nötterna och marshmallowsen delade sig inte så snyggt. Men “resterna” som blivit över (hade ändå med mig 50-60 bitar till jobbet!) gick alldeles utmärkt att skära upp i raka bitar nu under helgen.

Förvara bitarna i en burk i kylskåpet. De kan nog stå så i mer än en vecka. Men det är inget du behöver fundera över om de står sig eller ej. De är nämligen snabbt uppätna. Jag lovar.

2 thoughts on “Recept på Rocky road fudge

  1. Oj oj oj vad det där lät smaskigt dock kan jag nog inte riktigt få det “lagligt” enligt dieten men ska försöka komma ihåg det när det e dax att göra jul godis för då måste jag väl å unna mig nån liten godsak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *