Nördigt pyssel?

För ett tag sedan tog jag fram en matematisk formel som beräknar hur mycket garn det går åt till pyttipannasjalens tallrik. Kanske lite nördigt… Det kan nog vara så att jag gjort en ny, pysselnördig sak.

Jag har under sommaren läst en programmeringskurs i Python på distans. Under kursens gång finns det en del moment man ska gå igenom och uppgifter som ska lämnas in. Kursen avslutas med en lite större inlämningsuppgift. Den jag blev tilldelad var tråkig så jag kom faktiskt på en egen uppgift vars upplägg blev godkänt av kursledarna. Jag kombinerade programmeringen med mitt pyssel och detta var vad som kom ut:

programmeringJag funderar på att göra ett grafiskt gränssnitt för mitt lager, det blir lite tråkigt i idle-fönstret. Och jag kan säkert lägga till fler val. Eller kanske till och med göra fler program.

garnlager programLite exempel på utskrift från menyvalen. Funderar på att lägga in hela mitt garnlager. Frågan är om jag vill se totalvikten?

 

 

2 thoughts on “Nördigt pyssel?

  1. Du får lära dig skriva appar till mobilen med samma idé. Vad är vitsen med ett bra program på datorn när du står i butiken och ska handla? O:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *