Växtstöd av pil till sockerärtor

sockerärtor

Det blev ganska sent innan jag fick frön i jorden i våra trädgårdsland, men det berodde ju på att det tog sin lilla tid att röja och bygga landen! Både sambon och jag är väldigt glada i sockerärtor så det var jag ju tvungen att så. De behöver dock något att klättra på. Vilken tur att jag har hur mycket material som helst till det!

Vårt pilträd beskars än en gång.

växtstöd av pil

Här kan ni ju se lite hur vårt trädgårdsland har blivit! Det saknas fortfarande några säckar sten…

Lite grövre pinnar stacks rakt ner i marken. De lite späda pinnarna använde jag för att bygga gärsgård. Det behövdes längre pinnar än vad jag trodde…

Stegvis byggde jag upp ett rutmönster. Övning ger färdighet säger de, och det stämmer. Den andra raden med växtstöd som jag gjorde blev mycket bättre och då hade jag även fått in en bra teknik så att de vävda pinnarna korsade varandra bra. Genom att få pinnarna att ligga ömsom på framsidan (mot landets kant) och ömsom på baksidan (mot landets mittremsa) så hölls alla pinnar bra på plats. Det var bara den övre randen som behövde lite hjälp att hållas på plats.

växtstöd till sockerärtorSå här blev det färdiga resultatet:

växtstödSedan växte och växte sockerärtorna. De blev faktiskt inte mycket högre än mitt växtstöd (tur det). Nästa år ska jag se till att bygga växtstödet innan sockerärtorna kommer upp ur jorden.

 

 

 

 

One thought on “Växtstöd av pil till sockerärtor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *