Så gör du pappersblomma av knäckformar

Nackdelen med en del pyssel är att man ska ha så himla många grejer. Då är det skönt när man snubblar över en idé där man faktiskt kan tänkas hitta alla grejer där hemma, eller köpa det för en billig peng.

Inom scrapbooking kan man få lägga en liten rejäl peng på blommor. Fast blommor kan man ju göra själv! Ju fler stansar man har, desto fler olika former på blommor kan man göra själv. Men saknar man stansar kan man göra pappersblommor av exempelvis knäckformar.

Du behöver:

  • Knäckformar
  • Metalltråd
  • Avbitartång, ev ritsspets
  • Lim
  • Ev en pärla

pappersblomma av knäckformar

 

  1. Med hjälp av en rundtång böjde jag till tråden runt en pärla. Jag tyckte det gjorde det enklare att forma pappersblomman runt pärlan.
  2. Gör ett hål i mitten av en bunt knäckformar (min bunt bestod nog av 8 st pappformar)
  3. Trä igenom metalltråden genom hålet och börja med att böja ut pappformen närmast pärlan.
  4. Arbeta dig igenom de andra papperslagren.
  5. Tada – du har en färdig nejlika!

Jag satte en liten klick lim i botten på någon eller några av formarna, så att den skulle sitta ihop. Jag har en stans som ger en liten fembladig blomma. Sådan stansade jag ut i grönt papper och satte på undersidan. Tycker man att blomstjälken blir för vek kan man linda lite grön blomstertejp runt metallpinnen. Gör man ett par stycken har man sedan en evighetsbukett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *