En uppiffad burk

Jag är väldigt förtjust i att altra (dvs dekorera) burkar. En tråkig burk kan med ett par grejer bli så mycket intressantare. Den här burken har ursprungligen innehållit löksoppa från Alpnaering (perfekt ingrediens till köttfärssås, biffar och andra rätter man inte orkar riva lök till). Burken är lite större i diameter än deras kryddburkar, och det innebar perfekt mått för riskakor.

altrad burkJag skar till ett mönstrat papper och tejpade fast det med dubbelhäftat tejp från Biltema (mycket prisvärd!). Sedan började den roligaste biten: dekorationer.

dekorerad burkJag har använt mig av:

  • vintagebild
  • vita blad som ursprungligen suttit i en gardin (titta på second hand)
  • blommor, pins och charms.

Vintagebilden var inga problem att fästa med dubbelhäftad tejp men de andra dekorationerna fästs bäst med en limpistol.

 

 

3 thoughts on “En uppiffad burk

  1. Riktigt snygg burk!

    Och så är jag grymt imponerad av dina uppenbarligen gröna fingrar. Har själv ett äppelträd modell äldre, som verkligen skulle behöva ansas. Men det blir inte gjort… jag saknar kunskap och i viss mån intresse…

    • Jag försökte titta på nätet och i trädgårdsböcker. Sedan testade jag helt enkelt 🙂 Men om du inte känner för att göra det själv så se om du inte kan hitta någon firma i närheten som utför trädgårdsarbete. Det borde inte vara så dyrt:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *