En färgglad stickad tröja

För ett tag sedan blev jag äntligen klar med min randiga tröja som jag stickat med garn som jag köpt från Yarn paradise. Mönstret är från en tidning som heter Maskor med stil och just det här mönstret har jag velat göra länge. Igår hjälpte en kompis mig att fota det färdiga resultatet.

randig tröja

stickad tröja1aJag har modifierat mönstret. Istället för att sticka fram- och bakstycket var för sig (som det ofta står i mönstret att man ska göra) så gjorde jag det på rundstickor. På det sättet slapp jag sy sidsömmar! Jag gjorde samma sak med tröjärmarna. Att fästa alla trådar var dock väldigt långtråkigt.

Det blev även andra modifieringar. I orginalmönstret skulle det vara ett par pösärmar runt armbågen. Varför det? Nej tack! Modifiering igen. Och halskragen skulle av någon anledning stickas och sedan sys fast. Nejdå, där plockar man upp maskorna och stickar runt om! Fördel: det blir enklare när man provar och inser att man måste repa upp och göra om för den blev för lös.

Lite skoj ska man ha när man fotar så…

stickad tröja1bKlara…färdiga…

stickad tröja1e

stickad tröjaJo, lite halvgalna bilder blev det också…

Detta är dock min absoluta favorit:

stickad tröja1fHär syns det också hur himla bra den ena sidan blev, tack vare att jag stickade tröjan runt på rundstickor. Att byxorna matchar så himla bra är en lycklig slump. Jag var väldigt nöjd när jag kom hem från affären och upptäckte att det var samma nyans som det aprikosfärgade garnet.

 

 

 

 

7 thoughts on “En färgglad stickad tröja

 1. Det blev en väldigt snygg tröja. Perfekt passform.
  Tycker dessutom att du är väldigt ödmjuk när du säger att du har använt dig av ett mönster när det verkar som om du filosoferat fram allting utifrån en bild som inspirerat dig 🙂 Så låter det i alla fall i mina öron (jag som inte hållit i stickor sedan jag gick i 5:e klass….)

  • Tyvärr, pga copyright har jag inte rätt att dela ut det här mönstret. Den kommer från en tidning som heter Maskor med stil, nr 1 2009 eller 2010 tror jag…

 2. Hej…

  Jag vet att det är copywright men kan du inte skicka ditt omgjorda mönster till mig? Då är det ju ditt mönster. Det var en av dom finaste tröjor jag sett 🙂

  • Vad roligt att du gillade mönstret! Jag tycker den blev riktigt härlig med så mycket färgvariation.
   Tyvärr har jag inte mina ändringar på mönstret nedskrivna och sparade någonstans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *