Renovering av garderober

Garderoben i vårt sovrum är inte riktigt optimal för förvaring.

garderobMittdelen har hamnat lite som en avlastningsyta. Nån gång ska vi riva ut alltihopa och bygga helt nya garderober men vi får ta ett projekt i taget (det finns andra pengaslukande saker till huset som går före).

renovering garderobVi började med att ta bort hyllplanet. Här ska det stå trådlådor men vi har katt och i synnerhet den ena av dem gillar att ligga i garderoberna, eller kanske snarare på våra rena kläder. Här gjorde vi ett återbruk. Vi bar ner hyllplanet i källaren och plockade fram några av våra verktyg (äntligen har vi de rätta grejerna hemma för att smidigt kunna fixa saker!). Med en såg, en hyvel och ett stämjärn fick vi loss den övre brädan och ganska snyggt blev det också!

Vår bordscirkelsåg fixar sågytan ganska bra, även om det bara var en rundstav och lite träbitar vi skulle ha av. Sambon gjorde ett snyggt jobb med att såga ut ett runt hål som rundstaven passade i.

hemgjord klädhängarePå plats! Det är mycket smidigare att se vad man har för kläder när de hänger på galge.

Och så här blev det färdiga resultatet:

garderobJag har funderingar på att sy tygskynken att hänga framför trådlådorna och galgen. Jag har även lite planer på att fixa om dörrarna och skåpsluckorna. Knopparna måste bytas ut, den ena är trasig. Har angående det sneglat lite hos Nillas handelsbod men inte lyckats bestämma mig för vilka knoppar – de har så många fina!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *