Rengör kaffebryggaren på enkelt sätt

Kaffebryggaren används periodvis flitigt hos oss. Rengöringen av den är väl däremot inte lika flitig. Visst diskar jag ur kannan men hela bryggaren får inte en ordentlig städning så ofta. Det är ju lite svårt att komma åt överallt. Men det finns knep att ta till!

rengöring av kaffebryggare

  1. Fyll bryggaren med en full kanna med vatten.
  2. Ta fram citronsyran (finns små påsar i matbutiken)
  3. Häll i 1 msk i bryggaren.
  4. Låt stå och dra i 15 minuter.
  5. Starta bryggaren.
  6. Kör igenom bryggaren ytterligare 3 gånger med nytt vatten (detta för att få bort alla rester av citronsyravattnet).

Har man en tekokare så är detta också en bra sak att testa! Jag skulle nog även vilja föreslå att testa detta enkla recept på en vanlig vattenkokare (de blir lite tråkiga på insidan efter ett tag). Som tur är har vi inte så stora problem med kalk, men när jag bodde i Uppsala så var det bedrövligt!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *