En rosbuske på rymmen

Vi har en rosbuske som växer mot ena väggen på carporten. Den är riktigt fin, i synnerhet nu när den är helt full med blommor. Men den blev tyvärr ganska tung också, så när det regnade för sisådär en vecka sedan så böjde sig grenarna. Sambon hjälpte mig att knyta upp en del av grenarna men då den växer vid tomtgränsen så blev det lite väl mycket roshäng över grannens tomt. Inte okej. Busken beskars ganska hårt men jag tyckte det var lite syns att bara slänga alla blommande rosor så jag gjorde något av det hela.

thuja i arrangemangTill min förargelse så upptäckte jag att oasisen var nästan helt slut. Det är ett material som är väldigt bra att ha hemma, om man gillar att göra arrangemang med blommor. Jag fick nöja mig med den lilla biten jag hittade och la den i vatten tills den sugit upp tillräckligt. Jag rundade kanterna lite högst upp (samt i botten så den låg stadigt). Därefter satte jag i små grenar av tuja så det bildade en grön krans längst ner. Tänk vad smidigt att ha sådant material i trädgården!

rosarrangemangJag klippte till fina roskvistar och stack ner dem i oasisen så det blev en ring av rosor ovanför tujan. Därefter fortsatte jag att bygga cirklar så arrangemanget växte på höjden. Jag stack även ner lite mer tuja. Efterhand blev jag lite missnöjd med det resultatet men om jag dragit upp dem så hade rosor följt med så de fick sitta kvar (så jag inte riskerade att förstöra det jag redan fått på plats).

rosor i oasisOch så här blev det färdiga resultatet! Dock inte rekommenderat att lämna ett sådant här blomsterarrangemang ute på en tidvis väldigt varm uteplats… Den stod sig inte så länge.

rosor i krukaOm man inte vill fixa med oasis kan man göra det enkelt och bara sätta ner rosor i en vas eller vad man har tillhands (mitt höganäskrus passade perfekt!). Här använde jag mig av samma teknik: en nedre ring med rosor och sedan fylla på i mitten. En bra sekatör är guld värd, för att inte tala om handskar. Rosor har ju trots allt sina törnen…

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *