Bind en dörrkrans

Just nu blommar renfanan för fullt, och jag har lagt märket till att rönnbären börjar ändra färg. Det är med andra ord ett perfekt tillfälle att binda sig en dörrkrans, och materialet är ju väldigt billigt. Här visar jag enkelt hur man kan göra.

bind en krans

Jag använde mig av en kransstomme av pil som kläddes med mossa (fastlindad med grön sytråd). Renfana sätts ihop till små buketter och sedan lägger man dem så de ömsom lutar in mot kransen och ömsom ut från kransen. Numera föredrar jag att använda myrtentråd eller grön blomstertråd, det håller lite bättre än sytråd när man lindar fast de små buketterna.

Efter ett litet tag börjar man även lägga in klasar av rönnbär. På det sättet får kransen lite fin färgskiftning.

Fortsätt linda fast de små buketterna runt hela kransen. Glöm inte att tänka ut hur den ska hängas upp! Detta kan vara något man vill förbereda ett band till innan hela kransen är fylld med blommor och rönnbär.

dörrkrans

Och så här blev det färdiga resultatet!

2 thoughts on “Bind en dörrkrans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *