Gör pappersblommor av hjärtan

Det går att köpa blommor i de flesta färger och former i pysselbutik eller på webb, men det går lika bra att göra egna blommor! Här kommer en liten steg för steg beskrivning hur du enkelt gör en ros av hjärtan.

pappersblommaJag hade en stans som jag stansade ut hjärtan med i rosa papper. Har man ingen stans är det bara att ta fram saxen. Jag kramade ihop dem till en boll och vecklade ut dem igen. Jag strök sedan över pappret med en rosa stämpeldyna. På det sättet fick pappret lite färgskillnad, men detta är ju självklart frivilligt!

En del av hjärtanen klippte jag av spetsen/botten på. Längst ner gjorde jag ett hål med en nål eller ritspets om man har det.

pappersblomma av hjärtanJag började trä på pappershjärtanen på ett par jungfruben. Man måste börja med de minst och sedan ta större och större hjärtan. För att få min blomma att bli stegvis större ju längre ut från mitten man kommer så klippte jag av lite längst ner på några av hjärtanen. De som hamnade längst ner på jungfrubenen fick behålla sin ursprungliga hjärtform.

pappersblommaNu är det bara att börja vika upp kronbladen på blomman!

handgjord pappersblommaOch så här blev den när jag var klar! Den ser dock mer ut som en rosknopp än utslagen blomma.

pappersblommorMen det fixade jag genom att böja ner de yttersta bladen!

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Gör pappersblommor av hjärtan

    • Tack! Ska försöka visa mer steg-för-steg beskrivningar framöver. Har ett par andra pappersblommor som är väldigt enkla att göra och som blir väldigt fina. Ska fixa en beskrivning på dem snart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *