Flera stickprojekt på gång

Jag har aldrig bara ett stickprojekt igång. Just nu arbetar jag på två huvudprojekt.

En tröja

stickad tröjaInte så långt kvar här inte… Fram och bakstycke är klart (måste bara fästa ett gäng trådar) och ärmarna har jag kommit ungefär halvvägs på. Den här tröjan borde egentligen varit klar nu men jag pausade för att sticka en pyttipannasjal till en kollega och för en vecka sedan startade jag det här projektet:

harunisjalDetta ska bli en sjal som kallas Haruni. Jag stickar i babyalpacka silk från Drops (jag är ju väldigt svag för alpackagarnet!). Min Tigertröja, som jag kollar den, har inget “måste vara klar senast” men det har Harunisjalen. Jag vill nämligen hemskt gärna ha den här på midsommarafton. Får se hur det går.

Nu är det långhelg med mycket sticktid men jag har fått problem med stickningar i vänsterhanden. Min läkare säger att det är ulnarisnerven som kommit i kläm. Jag märkte det genom att jag fick stickningar i lill- och ringfingret och efterhand blev det domningar och jag har inte lika stor kraft i den handen som den högra. Nu tänker jag på att inte sitta med armbågarna allt för böjda, och detta är något jag lätt gör när jag stickar…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *