Ett växtstöd av pil

Vi har ett pilträd på tomten och ibland är det praktiskt, bland annat när det ska fixas stöd till pionen!

växtstöd pionDet gäller bara att komma på det tidigt på säsongen, innan de hunnit växa sig för stora. Det är bara att klippa till långa grenar och mjuka upp dem. Man kan inte böja grenen till en båge på direkten, då finns det risk att den viker sig. Istället får man böja lite i taget. Jag brukar hålla grenen mot knät och stegvis arbeta mig igenom hela pinnen. När den känns flexibel är det bara att böja den till båge och sticka ner i jorden.

växtstödTänk på att ta långa grenar. Förra året blev mitt växtstöd bättre, i år fick jag inte tag i lika långa pilgrenar så jag har nu, när pionen slagit ut och blivit lite extra tung, fått stödja upp ytterligare. Men då fick det bli med metallstöd.

 

One thought on “Ett växtstöd av pil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *