Att anlägga ett smultronsland

Förra året påbörjade jag ett projekt. Längs gången till vår baksida fanns det en rabatt som var för tråkig.

rabatt

Det var en hel del vintergröna och ogräs att rensa bort!

anlägga landDet var ganska ojämnt med jord från tujahäcken till stenarna så vi köpte ett par säckar med jord och jag började fylla på. Det gick faktiskt åt en hel del!

rabatt under tujahäckMycket bättre! Nu var det dags att åka hem och hälsa på föräldrarna! Där gick jag nämligen ut med spade och började gräva upp smultronplantor, det finns det gott om runt deras tomt och det syntes inte ens att jag varit där.

Jag begick dock ett litet misstag förra sommaren. Jag vattnade inte tillräckligt ofta efter att jag planterat plantorna. Några smultron blev det inte och frågan var om det skulle gå bättre i år.

smultronlandMen se vad som tittade fram under våren! Den här bilden är tagen i början av maj, nu är det riktigt grönt och frodigt (men stökigt runt omkring då vi fixat med trädgårdslanden som ligger bredvid så det blir ingen nytagen bild). Jag har sett flera stycken blommor som är på gång så jag tror att det blir ett gott år i år! Det är lite kul faktiskt, ha vilda smultron i trädgården. Och plantorna skickar massor med revor så här blir det nog fullt nästa år! Många av revorna kommer jag faktiskt klippa bort, så att moderplantan växer sig extra stor och kraftig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *