Recept på hemlagat jordnötssmör

Många produkter man köper i affären har en massa tillsatser. Jag tycker om att veta vad jag stoppar i mig och föredrar därför att göra många saker från grunden. En enkel sak att göra själv är sitt egna jordnötsmör.

Antalet ingredienser är väldigt få.

hemlagat jordnötsmörDu behöver…jordnötter. En matberedare är något av ett krav.

Helst hade jag velat ha osaltade jordnötter men det hittade jag inga. Släng ner jordnötterna i matberedaren och starta. Efter 7-9 minuter hade mina nötter omvandlats till ett smidigt smör. Lite olja är bra att ha i, anser jag. Tror jag hällde i 2-3 tsk olivolja.

gör eget jordnötsmörEn kollega som älskar jordnötssmör föredrog dock den man köper på burk i affären, men jag gillar den här. Kanske skulle ta och baka på en del av smöret? Det brukar ju inte bli helt fel… 500 g jordnötter fick plats i lite drygt 2 barnmatsburkar.

 

 

2 thoughts on “Recept på hemlagat jordnötssmör

  1. De där kaffekopparna är bland de snyggaste jag vet!
    Vi brukar faktiskt köpa jordnötssmör, men det är det ekologiska (från danmark? växer det ens jordnötter där?) som får högst betyg av sambon. Det innehåller bara jordnötter och en smula salt om jag inte minns helt fel.

    Tyvärr har jag ingen matberedare. Tror att jag blir less långt innan det blir jordnötssmör om jag ska blanda det med stavmixern… =)

    • Ja, vi är jättenöjda med kopparna! Fick 4 stycken i julklapp av släktingar för någon jul sedan och sedan köpte vi på oss så vi har 12 stycken. De brukar vara väldigt uppskattade av våra kaffegäster 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *