Min Mallorca-tröja är klar

Nu är det förstås ett litet tag sedan jag blev klar med min tröja, som jag stickat i garnet Mallorca från Yarn-paradise, men den där biten med att fota går alla gånger inte så snabbt…

stickad tröjaDen blev lite längre än jag trodde! Mönstret är ur en sticktidning som heter Knit Trends. Tröjarmarna får sitta mönster med omslag som släpps nästa stickvarv, fram och bakstyckets hålmönster är tappade maskor. Tröjan var aningen tajtare innan jag tappade maskorna…

stickad tröja

 

Mina KnitPro-stickor var bra! Jag kunde enkelt dela upp arbetet och låta hälften (bakstycket) vila medan jag stickade klart framstycket. Sedan var det bara att flytta tillbaka stickorna till bakstyckets kabel (stickorna går nämligen att lossna från sina kablar).tappade maskorMaskorna släpps först när man maskar av och sedan kommer det roliga jobbet att “repa upp” dem. Det tog sin lilla tid att lossa alla maskor hela vägen ner!

Garnet är helt otroligt härligt mjukt, och tröjan blir en perfekt sommartröja! Jag är redan igång och stickar en ny tröja i samma garn, men efter ett annat mönster.

 

One thought on “Min Mallorca-tröja är klar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *