Färgargården har brunnit

Imorse fick jag en hemsk uppvakning. Slösurfade lite på Facebook och såg att en kompis lagt upp en länk till en nyhet: Färgargårdens café hade börjat brinna under natten. Det är jättesynd, en stor förlust för staden. Det finns k-märkta byggnader bredvid och som tur var klarade de sig. Men stans mysiga café som ligger bredvid Strömmen brann ner. Jag hoppas innerligen de beslutar att bygga upp det igen, och att den nya byggnaden smälter in i omgivningen.

färgargården cafe brand

färgargården cafeSkalet finns kvar men insidan är helt bränd. Jag har känt mig ganska chockad under dagen. Nästa helg är det tänkt att vara Trädgårdsdagen på Färgargården. Det blir ju inte samma sak utan fiket! Det värsta utav allt: branden misstänks vara anlagd.

På våren anordnas Trädgårdsdagen på Färgargården och på hösten är det Skördefesten. Både tillfällena drar mycket folk, i synnerhet om vädret är bra. Så här såg det ut i slutet av maj 2011:

trädgårdsdag färgargården

färgargården1c färgargården1dOch till hösten kommer en massa skördefrukter och -grönsaker.

skördefest färgargården

 

 

One thought on “Färgargården har brunnit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *