En slätstickad pyttipannasjal

Det blev lite garn över efter jag gjorde min pyttipannasjal. Det passade perfekt till en pyttipanna som min syster skulle få! Jag bestämde mig för att testa att göra en slätstickad uddspets och tallriken blev rätstickad i Favorito från Schachenmayr.

slätstickad pyttipanna

slätstickad pyttipannasjalDe sista två varven på tallriken bytte jag tillbaka till mitt Angora design-garn som jag köpt från Yarn-paradise. Effekten blev väldigt trevlig.

För ett par veckor sedan tog jag tag i att blocka min pyttipanna.

blocka pyttipannaNami gav mig en hjälpande tass. Här ser den jättebra ut, men tyvärr rullar kanten sig på tallriken. Det beror på att jag gjort den helt slätstickad, jag borde ha stickat ett par räta varv (rätstickning) på slutet, då kan man slippa att kanten rullar sig.

När jag blockade syrrans pytt så tog den inte lika stor plats på gästsängen.

blocka pyttipannasjalMin pyttipanna blev lite för lång, tror den var runt 3 meter bara i uddarna. När man stickar tallriken så krymper den lite. Syrrans är en lite mer lagom storlek. Jag hade tyvärr varit lite trög med att lägga ner den i ett kuvert och posta den. Så hon fick den lagom till morsdag! Hon är ju trots allt en mamma, till världens sötaste lille Emil, och alla mammor ska väl uppmärksammas till morsdag? =)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *