Sy en väska av jeanstyg

Den här väskan sydde jag av gamla jeans för någon sommar sedan:

jeansväskaJag använde mig av en gammal, lite sliten kylväska.

kylväskaDet här var ett ganska kul återbruk! Jag sprätte upp alla sömmar och mätte alla delar. Därefter klippte jag till jeanstyg av våra avlagda gamla jeans.

sy en kylväska sy en väska av jeansNu var det dags att plocka fram fodret och även ordna med något att klä insidan med. Här använde jag mig av en stuvbit av vaxduk jag hade hemma.

hemgjord kylväskaRöd vaxduk med vita prickar passar jättebra ihop med jeanstyg! Det var bara att sätta sig vid symaskinen igen och sy ihop dessa två delar och en dragkedja syddes fast i locket. Kanterna såg ju dock inte så fina ut så de dekorerade jag med kantband. Det blev väl inte helt perfekt, men för att vara en hemsydd kylväska tycker jag den är helt okej!

sy av gamla jeansOch detaljerna från jeansen är klart värda att spara på!

hemgjord kylväska

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Sy en väska av jeanstyg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *