Recept på arraksbollar

Jag gjorde för ett tag sedan chokladbollar med kexchoklad men receptet på chokladbollar kan varieras på många sätt! Detta är mitt recept på arraksbollar:

  • 1 hg smör
  • 1½ dl finkornigt socker (de blir bäst så!)
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 msk kallt kaffe
  • 3 dl havregryn
  • ett par droppar arrak

Kör allt i matberedaren tills det blir en fin, slät smet. Forma till bollar och rulla i kokos, pärlsocker eller vad du har hemma/känner för.

arraksbollarBåda sorterna är med kokos på! Arraksbollarna längst fram är rullade i kokosflarn. Så var köper man kokosflarn? Vi hittade våra på Hemköp, men jag tror att även City gross säljer dem. Jag finkrossade mina lite, annars blev det lite för stora bitar på arraksbollarna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *