Min första pyttipanna är klar

För ett litet tag sedan blev jag klar med min pytt. Den består av 49 spetsuddar och var nog ca 3 m lång. Det blev en ganska stor blomma när jag rullade ihop alla uddarna!

pyttipanna spetsuddarDet blev nästan exakt 300 maskor som jag fick plocka upp för tallriksdelen men efter att jag stickat ett litet tag blev jag missnöjd…

pyttipanna

Jag tyckte kontrasten blev för stor på mitten av pytten, istället för grönt ville jag ha så nära den vita tonen jag kunde. Så jag repade upp och la upp alla maskor igen. Lite mindre roligt, men vad gör man inte för att bli nöjd?

pyttipanna

Jag gjorde tallriken slätstickad. En nackdel med det är att kanten gärna vill rulla sig. Jag fick tips att göra några av de sista varven rätstickade. Tyvärr såg jag det tipset när jag var på avmaskningsvarvet och sååå roligt är det inte att backa x*100 maskor. Får se om jag kan få den att rulla sig lite mindre efter jag blockat den. Det kräver dock en ganska stor yta så det får bli att spänna upp den på sängmadrassen. Förhoppningsvis kommer jag mig för att göra det nån förmiddag i helgen, så den hinner torka till kvällen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *