Därför ska man köpa en kompostkvarn

Har man trädgård med buskar och träd då borde en kompostkvarn finnas bland trädgårdsmaskinerna!

I helgen har det blivit en trädgårdsfixardag! Vädret var otroligt skönt och det var helt underbart att vintern äntligen gett med sig. Nu är det verkligen hög tid att börja städa i ordning i trädgården. Men med rensningen blir det en hel del grenar och det är inte det smidigaste att slängas.

kompostkvarn RyobiVi köpte förra året en Ryobi kompostkvarn och den har varit värd varenda krona! Vi har beskurit de två äppleträden hårt och även ett annat träd har blivit ordentligt nedklippt. Rosor har också smakat på sekatören. Men grenarna tar som sagt var stor plats. Men genom att köra dem genom kvarnen blir det bara flis. Jag tog även tag i att klippa ner vår julgran (som var fint grön nästan enda fram till påska!). Det behövdes bara 1 st svart soppsäck för att få ner alla grenar och barr. Vem kunde tro det? Den var ju rejält stor.

Trädgården börjar vakna till liv. Magnolian och syrenbuskarna har fått knoppar och lite lökar har tittat upp.

krokusBlev så glad när jag hittade dessa bredvid dammen! Och en liten bit därifrån hade snödroppar tittat upp. Men det tar nog ett litet tag till innan trädgården ser ut så här:

trädgårdsvyHmm. Ser tre saker på denna bild som inte längre finns kvar i trädgården. Undrar hur mycket mer som försvinner i år? Och vad som istället flyttar in?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *