Därför ska du vara observant vid husbesiktning

Husköp är troligen den största affär du gör i livet. I efterhand önskar jag att vi sagt ifrån på banken när vi skulle göra upp vår husaffär. De som skulle sälja hade inte sina papper i ordning så vår stackars bankman fick sitta i telefon med deras bank och räkna massa hit och dit innan allt summerades ner till noll. Det resulterade i att vi fick sitta och vänta i 2 timmar innan vi till slut fick nycklarna i handen.

När vi kom ut till huset var vi hungriga och trötta. Vi blev inte direkt piggare av då vi gick igenom huset och såg alla missar. De som flyttade ut förstod inte begreppet “flyttstädning”. Här hade vi kunnat drivit på mer, mäklaren stod på vår sida och det satt några tusen på ett konto hos mäklaren eftersom de själva varit tveksamma till att allt såg bra ut. Men det gick inte att resonera med kvinnan och vi blev faktiskt så trötta att vi struntade i det till slut. Däremot fanns det faktiskt en sak som vi kunde ha krävt pengar för.

husbesiktningDe hade antagligen tröttnat på att slänga saker och tyckte de var snälla att lämna dessa stolar till oss.

Men ca 3 dagar senare upptäckte vi det här bakom stolarna:

trasigt fönsterVi kan garanterat säga att det inte var så här när vi skrev på papperna i mitten av december! Vi lärde oss en hel del vad man bör tänka på vid husköp, men i efterhand. Minnet är däremot kort, efter en tid glömmer man lite hur det var att ha flyttkaos i huset och samtidigt flyttstäda det hus man håller på att flytta in i. Det bästa är att inte köpa någonting alls av de som flyttar ut. Mycket av det som de “var snälla” och lämnade kvar visade sig vara skit; trasigt eller så gott som trasigt. Men men, stegvis har vi rensat ut och huset börjar bli mer och mer som vi vill ha det, både på in- och utsidan. Man lär sig så länge man lever.

 

 

One thought on “Därför ska du vara observant vid husbesiktning

  1. Ja det är verkligen vissa detaljer de glömmer att berätta oxå… de som hade vårat hus sa att det läkte in lite vatten på altanen… Visst det är inte mycket och bara om det tok ös regnar som det kommer in lite grann MEN eftersom vi eldar med kamin så kommer all aska ner där så det ser jämt hemskt ut på altanen, med trädskräp och aska 🙁
    Så just nu vill jag göra om hela inglasningen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *