Plommonträd ska beskäras på sensommaren men…

Det har snart gått ett år sedan vi flyttade in i vårt hus. Första växtåret var riktigt spännande – vad var det vi egentligen hade i vår trädgård? Ganska snabbt identifierade vi plommonträdet, sedan blev det bara några månaders väntan på vad för sorts plommon det var. Men… det såg ju förfärligt ut! Det var fullt med vattenskott på det och även om man rekommenderas att beskära det under sensommaren så orkade jag inte vänta.

Före:

plommonträd med vattenskott

Efter:

blommande plommonträdJag fick höra av bekanta att det fanns risk det inte skulle bli några plommon då jag beskar i samband med blomningen. Jo, visst fanns det en risk men…

plommonträd

plommon

Ingen större risk här inte för att inte få plommon så det räckte! Snarare så jag fick tigga vänner att komma förbi och äta. Och då är detta ändå min favoritsort på plommon! Gissa att jag blev glad när jag upptäckte det.

För någon månad sedan var plommonträdet återigen vitt.

plommonträdJag föredrar dock det vita som var på den första bilden…

2 thoughts on “Plommonträd ska beskäras på sensommaren men…

  1. Härligt!
    Du får leta rätt på några bra plommonrecept så du kan njuta av trädet även då det är vitt…

    Jag funderar fortfarande på att våga beskära svärföräldrarnas äppelträd. Eller det som ser allra värst ut. Goda vinteräpplen är det på det också, så jag vill ju inte gärna döda det.

    • Äppleträd ska visst beskäras på vintern, läste jag och vintern är ju lång i år så jag tänkte t tag i vårt äppleträd nu. Titta på nätet eller på biblioteket så hittar du bra tips hur du beskär trädet bäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *