Ohlssons tyger till Norrköping

Igår öppnade Ohlssons tyger här i Norrköping! När jag bodde i Uppsala brukade jag handla av dem lite då och då, och sedan jag flyttat till Norrköping har det hänt att jag handlat i deras butik i Linköping. Men nu är det skönt att ha dem i samma stad! Jag tycker de har ett bra utbud på tyger om man vill sy kläder, något som Strömma saknar (annars har de ett väldigt bra sortiment på gardin- och möbeltyger, för att inte tala om deras garnsortiment…).

Jag förstår att det kommer som en chock att jag inte köpte någonting! Men jag har tyvärr ett lager med tyg här hemma som jag måste sy upp innan jag handlar på mig mera.

ohlssonstyg1eEn sak som jag tycker är himla roligt med Ohlssons tyger är deras stuvbitshörna! Här kan man hitta massa roliga tyger i färdigskurna bitar, som man köper till kilopris. Ugglorna var himla söta, och makrontyget skulle jag vilja göra något med, men visste inte vad. Så det fick vara för den här gången. Jag har ett syprojekt på gång där mönstrade tyger passar bra men då behöver jag inte så här stora bitar med tyg.

ohlssonstyg1bOM jag inte redan hade möbeltyg hemma till köksstolarna (jaja, ett projekt som legat och väntat i över ett år men en dag ska jag klä om dem) så hade jag nog köpt en bit av det här. Skoj att uggletrenden håller i sig!

ohlssonstyg1d ohlssonstyg1cSedan hittade jag de här tygerna. Så härliga! Färgglada och massa mönster. Detta måste jag köpa någon dag. Måste bara bläddra igenom mina mönstertidningar först så jag vet vad jag ska sy av det och hur mycket som går åt. En kjol kanske?

Men något riktigt snyggt som Ohlssons tyger har är massor av färdiga kuddfodral. Dessa var bara några i mängden som jag fastnade för:

ohlssonstyg1aSå nu måste jag börja tjata på sambon att köpa en ny soffa så jag kan börja köpa fina kuddar till den!

Jag tyckte faktiskt jag var otroligt duktig igår som inte köpte något. Jag har ju faktiskt en hel del pysselgrejer i mitt pysselrum som räcker till många projekt. Det är bra att rannsaka sig själv ibland och inte rusa iväg och shoppa hela tiden. Jag kände mig sååå klok. Och belönade mig med en shoppingtur till Netto…

material till blomsterbinderi

Netto har mer än bara mat, och det gör dem lite farliga. Den här veckan var det bland annat saker till blomsterbinderi. Så jag fyllde på med lite välbehövliga saker!

påskägg

Och så hade de påskgodis! Ja, inte för att vi ska äta dessa påskägg. Jag köpte dem för att de var så fina. Jag har nämligen ett påskprojekt på gång, så det är bäst att gå ner till pysselstugan och ta tag i det så jag vet om det räckte med nästan 1 kg påskägg eller om jag måste köpa mer. Bild på det färdiga projektet kommer senare!

One thought on “Ohlssons tyger till Norrköping

  1. Ohlssons är bäst!
    Som tonåring var jag ofta där och fyndade bland stuvarna. Lagom dyrt och många roliga projekt kan det bli. Tror att jag har en bra del kvar fortfarande, kanske symaskinen skulle plockas fram i påsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *