Årets altrade påskägg

Det blev visst ett dekorerat påskägg i år. Det är ett ganska stort ägg som jag först målat vitt. Sedan använde jag mig av olika blåa blommor, pärlor och halvpärlor, blingswirl och detaljer från en slaktad gardin (de vita bladen).

Altrat påskägg

altra påskäggTexten är skriven med foam bokstäver från Panduro.

dekorerat påskägg

blå blommor

altrat påskägg

dekorerat påskägg

 

påskäggRunt kanten på äggets lock har jag limmat fast ett blått spetsband.

Jag läste nyligen att vi under påsken stoppar i oss sammanlagt 6000 ton med godis. Urk! Men godiset i mitt påskägg var en aning nyttigare.

fruktchipsFruktchips! Jag skar tunna skivor av ananas, päron, äpple, banan och jordgubbar och körde det i min frukttork. Mycket gott och innehåller bara naturligt socker och inga tillsatser.

 

 

4 thoughts on “Årets altrade påskägg

 1. Det är väl ett värdigt ägg till CCn, tycker jag i alla fall.

  You Do har en CC i svenska bloggen. Det är nog där jag har fastnat för flest utmaningar. Scraplagret har också en CC i bloggen.
  Det kanske finns fler, men det är de jag har hittat.

 2. Så otroligt fina dina fruktchips blev. Skulle gärna vilja ha lite tips. Hur gjorde du så att de inte blev bruna? hur länge torkade du dem och på hur hög värme? Ungefär hur tunna skivor gjorde du? Vore så perfekt att kunna göra som gå bort present.
  Vore otroligt tacksam för lite hjälp!

  • Jag gör oftast inget speciellt med frukten innan de hamnar i min torkmaskin. Äpplen har jag någon gång doppat ner i vatten med några droppar citron, och sedan torkat av med hushållspapper innan de lagts i torkmaskinen. Om jag gjorde så med dessa äpplechips minns jag tyvärr inte.
   Jag använder mig av fast frukt (exempelvis har ananasen grönt skal när jag skivor upp den, får den mogna längre blir den väldigt blöt). Jag använder en vass kniv som jag skär väldigt tunna skivor med, de är nog max 1 mm i tjocklek. Temperaturen i min maskin varierar mellan 50 och 70 grader, det beror på hur mycket jag öppnar en ventil. Men jag tycker det blir bättre resultat med lägre värme och längre tid. Ibland får maskinen stå igång under natten så de blir riktigt torra. Jag testar genom att lägga ut en skiva på bänken och när den svalnar ska den gå att bryta isär lika smidigt som ett potatischips. Gör den inte det får torkmaskinen köra någon timme till. Det går att torka i ugnen också men vill du testa att göra fruktchips rekommenderar jag varmt en frukt- och svamptork. De kostar bara några hundralappar men är enklare att torka i än en ugn, anser jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *