Välkommen in i mitt pysselrum!

Jag har varit pysslig av mig större delen av mitt liv men pysselmani började nog ändå runt 2009. Stegvis bredde jag ut mitt pyssel lite här och var i lägenheten jag delade med min sambo. När vi flyttade till hus var det nog mer eller mindre givet att jag skulle ha ett pysselrum där jag kunde sitta och pyssla samt förvara majoriteten av mitt pyssel. Tidigt hade jag mina ögon på gillestugan…

pysselrumSå här såg det ut först när vi flyttade in. Jisses vad pysselgrejer jag samlat på mig! Tror dock det var en del saker som hamnade här som skulle vidare till något förråd. Det enda jag hade i möbelväg var skrivbordet som hade lämnats kvar av de som bodde i huset innan oss.

pysselrum

Det vita bordet och stolarna köpte jag på second hand och vitrinskåpet var på en säljsida på Facebook. Katterna skulle självklart få en egen hörna så ett av klätterträden hamnade här nere. Och som ni ser uppskattas fönsterplatserna.

syhörna

Expeditbokhyllan köpte jag via Blocket och den passar perfekt in i den öppning som finns mot källartrappan. Den lilla bokhyllan bredvid ska jag på sikt byta ut för den är väldigt ranglig. Först försökte jag ha den till allt mitt garn men den var som sagt var ostadig. Nu tror jag att allt tyg tynger ner den. Den stod inne på vår kattvind så varför slänga den innan jag hittat något bättre?

garnskåpDet här vitrinskåpet blev mycket bättre! Det är lite synd att dörrarna inte håller helt tätt när de är stängda, men lite bättre dammskydd är det ändå än helt öppet.

hyllavdelare BillyDen här hyllavdelaren är till  Billybokhyllor men tyvärr säljer de dem inte längre. Jag hade turen att hitta den på second hand. Det fanns tre stycken men jag köpte bara en för att testa hur det skulle bli. Perfekt! Så självklart var de andra två borta nästa gång jag stack över till second hand-butiken.

Bilderna är egentligen några månader gamla och sedan jag tog dem så har en möbel till dykt upp: en låg bänk som man förr säkert förvarade LP-skivor i. Den är helt perfekt att ställa scrapbookingalbum i! Jag har funderingar på att köpa en till Expedit men bara två fack bred och lagerhyllan ska bli ersatt med antingen ett hörnskåp eller någon annan typ av bokhylla. Kanske blir det även ett arkivskåp eller apotekarbänk.

Gillestugan är faktiskt kort och gott perfekt för mig. Mina pysselsaker blir inte solblekta då fönstrena (tyvärr) är små och sitter så nära marken. Jag har närhet till vatten och strykbrädan i tvättstugan (perfekt när jag håller på med sömnad). Vintertid har vi igång golvvärmen, något som uppskattas extra mycket av katterna. Sambon kan sitta en våning upp och titta på tv eller spela spel med de andra grabbarna utan att jag blir störd. En del pyssel kommer dock upp från pysselstugan men det är ganska övervägande stickning. Och det är helt underbart att slippa plocka undan ett pysselprojekt bara för att jag inte hinner klart just den dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *