Släng inte Aladdin-asken!

Vi slänger väldigt mycket i vårt samhälle. Vi borde verkligen bli bättre på att återvinna saker! En farlig sak med att vara pysselfreak är att man lätt sparar på kanske lite för mycket men just Aladdin-chokladasken är en väldigt trevlig sak att skapa nytt av.

altrad chokladask

Känner ni igen asken? Den har fått en ganska rejäl uppiffning. Jag har börjat med att skära till cardstock till alla sidorna. Det bästa sättet, enligt mig, att fästa pappret är med Biltemas dubbelhäftande tejp. Den tejpen är väldigt prisvärd!

Glöm inte att tänka ut låsanordningen innan du sätter fast all cardstock! Mitt satinband är fäst under cardstock på locket och på botten. Men när man har klätt in hela asken med fint papper kommer den roligaste biten: att dekorera.

altrad chokladaskFötterna är från Tim Holtz och man fäster dem på undersidan av kartongen med jungfruben. Jag skulle dock rekommendera något extra sätt att fästa dem, exempelvis lim. För visst vore det tråkigt om de lossnade efter ett tag?

altrad chokladaskSå här blev dekorationen på chokladaskens lock! Tycker stämpeln är hur bra som helst. Kanterna har jag eldat lite så det blev en bränd kant.

Asken fylldes självklart med hemlagade praliner. De två lagerna med plastbrickor hade jag självklart sparat. Så om ni fortfarande har kvar en Aladdin och Paradis-ask från julen så rekommenderar jag att spara den för att göra något kreaktivt av den. Kanske påskpresent till någon vän eller faktiskt spara den fram till jul och ge bort en unik chokladask i julklapp?

3 thoughts on “Släng inte Aladdin-asken!

  1. Underbar stämpel, var har du hittat den?

    Du ska förresten få tillbaka din scrapbookingbok, har inte hunnit göra några album men det lär också dröja lite… Så jag lånar gärna om den senare i stället! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *