Sammanfattning av ett händelserikt 2012

Vi är visserligen inne i februari, men bättre sent än aldrig! På förra bloggen brukade jag sammanfatta det gågna pysselåret och det är en sak som jag vill ta med även till den nya.

2012 började händelserikt. Den 21e var jag och sambon bjudna på min systersons dop. Inbjudningskorten hade min syster låtit mig få göra!

dopinbjudningskortDet blev faktiskt roligare att göra dem då de gick i olika färger! Även om mottagarna inte hade en aning om att de fanns i 5 andra färger. Min syster och hennes sambo kom faktiskt med en liten överraskning på dopet: de gifte sig!

I slutet av januari fyllde jag 30 år. Redan när jag fyllde 25 bestämde jag att jag skulle fira min 30-årsdag utomlands. Så jag och sambon drog iväg på vår första gemensamma utlandsresa! Resan gick till Amsterdam (rekommenderas dock att se denna mysiga stad någon annan årstid än vintern)

blomstermarknad amsterdamBlomstermarknaden var helt fantastisk! Hit skulle jag vilja åka tillbaka och shoppa loss.

Vi hade sedan en nedräkning fram till mitten av april. Äntligen räcktes nycklarna över och vi var husägare! Det har medfört många fantastiska saker – trädgård att påta i, grilla när vi vill i vår egen trädgård, inglasad uteplats som blir härligt varm tidig på våren och varm på hösten. Jag älskar att ha stort utrymme, och det uppfyller vårt hus, för att inte tala om att jag nu har ett eget pysselrum.

trädgårdDet blev förståeligt nog en hel del trädgårdspyssel och ännu en hobby dök upp:renovering:

fönsterrenoveringUnder sommaren passade vi på att renovera två fönster som var i desperat behov av uppiffning.

hallgolvHallgolvet fixades också tidigt, och nu under vintern är vi glada åt att vi gjorde det! Nu tål det all snö som vi drar in med skorna, det förra golvet hade bara lett till fuktskador… Vi startade även igång med renovering av ett rum i källaren och det projektet håller vi fortfarande på med (ingen vits att stressa med det!)

Det blev en del vanligt pyssel också och här är två jag var lite extra nöjd med:

altrad tårtastickad åkpåse

Jag började även experimentera med decoupage. Det blev på blomkrukan är nedan men även på tallrikar, glas och galger.

blomkruka decoupageAllt var dock inte frid och fröjd hela året. I augusti sa min kropp stopp! Den fick helt enkelt nog på yttre krav och även de krav jag la på mig själv. Det resulterade i att jag gick in i den där beryktade väggen. Återgången var ganska jobbig. Det gällde att släppa allt och i början gjorde jag inte mycket. Jag…satt nog mest. Men långsamt började jag klättra upp ur den grop jag blivit nerknuffad i. En liten trevlig sak hände ändå och det var att jag och sambon förlovade oss.

Jag hade redan under sommaren börjat med ett stort projekt. Är man husägare ska man ha en julgran. Och pysselmaniker som jag är skulle den vara prydd med hemgjort julpynt! Och inte bara ett eller två olika pynt. Nej, vår gran innehöll 24 olika julpynt! Det här fångade Norrköpings tidningar upp och det var riktigt kul att hamna i tidningen pga mitt pyssel!

pysselmani_i_Nt

I oktober 2012 fick jag tekniskt problem med min blogg. Det gick inte längre att få sökträffar på den. Problemet kvarstod trots felanmälningar till blogg.se så till slut gav jag upp och köpte ett eget domän. Bloggen flyttade hemifrån! Det känns ganska häftigt att sedan slutet av 2012 vara ägare till eget domän. Jag är riktigt glad att domänet Pysselmani var ledigt, det passade ju mig perfekt.

Pysselprojekt för 2013:

  • Sticka saker till mig själv, ex tröjor
  • Scrappa i alla fall en del av de foton jag har framkallade
  • Avsluta renoveringen av matkällaren
  • Göra iordning odlingsland
  • Bygga en kompost

En hel del annat kommer garanterat dyka upp på vägen men numera ska jag se till att inte lägga mina mål för högt utan satsa på liiite mer rimliga saker.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *