Så gör du lätt egna tvålar

Att göra egen tvål är hur lätt som helst! Hos exempelvis Panduro och Slöjd-detaljer kan man köpa tvålmassa, tvålfärg och även dofter. Visst, de säljer även formar att gjuta tvålarna i men seriöst: iskubformar på exempelvis IKEA är billigare och resultatet kan bli riktigt bra, eller vad sägs om de här:

tvål

Man kan även smälta om tvål som man redan har hemma. Det som behövs är:

  • kastrull
  • urdiskad konservburk
  1. Hacka tvålen i mindre delar och lägg i konservburken. Låt tvålen smälta över vattenbad. När all tvål har smält tillsätts ev tvålfärg.
  2. Skumma av ytan (dvs ta bort skummet översta på den flytande tvålen. Rör försiktigt ner doftessens (rör inte för häftigt, då kommer det ner luft  som ger luftbubblor så man måste skumma av ytan igen).
  3. Häll upp i formen och låt tvålen stelna.

One thought on “Så gör du lätt egna tvålar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *