Hembyggd hyllavdelare

Förra sommaren hittade jag en hyllavdelare till Billy på second hand och den blev ju perfekt att ha i garnskåpet! Men vad gör man då Ikea slutat sälja den och slumpen avgör om man hittar någon mer på second hand? Jo, man ställer sig och bygger en!

hyllavdelare

När jag var på Ikea för någon vecka sedan sålde de ut hyllavdelaren Komplement för en lagom peng. Det var värt att testa att bygga min egna hyllavdelare av detta material. Vi fick kapa av både på sidorna och djupet på den stora brädan. På de två mindre bitarna tog vi av en bit så den blev kortare (samma djup som den stora brädan) och delade den sedan på mitten.

hyllavdelareJag köpte två byggsatser, här syns tydligt hur den krympt i storlek. De mindre delarna som bildar fack har vi satt ner i de förborrade hålen men använde även trälim så hyllan fick stå ett tag så limmet fick härda.

garnförvaringOch så här blev det färdiga resultatet! Färgen är inte riktigt rätt men det struntar jag i, ordningen i garnskåpet är nu mycket bättre! Nederst syns den hyllavdelare till Billy som jag tidigare hade. Vi ska även såga till och limma ihop den andra byggsatsen som ska hamna på den översta hyllan. Sedan slipper jag rasande garnhögar så fort jag ska ha något av mina alpacagarn!

Alla mina ice yarn som jag beställt från Turkiet fick plats fint i den nya hyllan! Det blev faktiskt som så att de upptog nästan hela utrymmet… Det är lite synd, jag har mer garn i lådor som jag hade tänkt få in i bokhyllan. Garn kan man uppenbarligen aldrig ha för mycket av!

2 thoughts on “Hembyggd hyllavdelare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *