Så syr du ett fodral till virknålar

Jag har haft väldigt svårt att hålla ordning på mina virknålar. De stod i en vas med mina stickor men när jag ska ha någon av dem fick jag stå och gräva ett tag, och sedan förlägger jag virknålen nånstans när projektet är klart. Det blev svårt att ha koll på vilka storlekar jag hade och jag behövde verkligen ett bättre förvaringssätt!

På second handaffären hittade jag quiltade tallriksunderlägg. Jag sprätte bort kantbandet och skar till sidorna så de blev raka.

Sidorna sicksackades och längs den uppvikta kanten sydde jag fast ett nytt kantband. Sedan började jag märka ut var fickorna för virknålarna skulle vara.

Sedan var det bara att börja sy!

virknålsfodralHär har jag även sytt fast kantbandet runt de andra tre sidorna. På den ena kortsidan stoppade jag in ett satinband under kantbandet. Detta används till att knyta igen mitt fodral med. Satinbandet är dubbelvikt men de är inte lika långa, det ena måste vara längre för att nå ett varv runt fodralet.

fodral till virknålarOch så här blev det! Jag har även funderingar på att sy fler till mina stickor (vanliga långa raka, strumpstickor och rundstickor) men det projektet ligger lite på is. Jag överväger nämligen att köpa Knit Pro och i så fall blir alla mina nuvarande stickor överflödiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *