En guldpeng för ett förbrukat nystan

Jag har hittat till en helt underbar grupp på Facebook – Online Stickcafé! Här har jag hittat mycket inspiration, och lärt mig nya saker som LYS (local yarn store) och fått upp ögonen för magic loop, en stickteknik som gör att jag kan skippa strumpstickor och istället sticka runt på rundstickor.

I början av året började det dyka upp en del inlägg i gruppen i stil med ” Nu har jag lagt två tior i burken” och “ett till projekt avklarat och det blev en ny guldpeng”. Folk refererade till en jättesmart sak som en stickare kommit på: för varje garnnystan från ens lager som man stickar eller virkar upp lägger man en tia i en sparbössa. Så håller man på under året och i slutet av december ska man förhoppningsvis ha en rejäl slant. Som man självklart köper nytt garn för! Det kan bli ett ganska trevligt tillskott i början av januari men kanske mest en sporre att ta tag i sitt stora garnlager (jag lovar – jag har lite garn jämfört med en del andra!).

Jag har bestämt mig för att hoppa på den här trenden! Men nu är jag ju en pysselmaniker och det fungerar inte med vilken burk eller sparbössa som helst. Nej, jag scrappade självklart en sparbössa! Och så här blev min altrade burk:

altrad sparbössa

altrad sparbössa1b

altrad sparbössa1aaltra sparbössa1c

Stämplarna tycker jag är hur fantastiska som helst, och nu passade de ju jättebra till temat.

3 thoughts on “En guldpeng för ett förbrukat nystan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *