Hantverksmarknad i Söderköping

Under gårdagen stod jag och sålde hantverk på en marknad i Söderköping. Vädrets makter var inte riktigt på min sida, det började småregna lite på väg ut till Söderköping och det märktes, den första dryga timmen var det inte mycket folk. Men sedan blev vädret något bättre, dock var det väldigt mycket folk som mest gick runt och tittade. Lite trist.

hantverksmarknad1aJag hade med mig grupper med taklök, stickmarkörer, tygkassar och en del stickade sjalar.

hantverksmarknad1bMina örhängen, pulsvärmare, garnskålar och lite saker till barn; koftor, haklappar, cupcakemössor och några söta sockor.

Det var en del trevliga pratstunder under dagen, bland annat hade jag en väldigt trevlig granne som stått på denna marknad ett par år. Jag har stått på marknaden en gång tidigare, närmare bestämt 2011. Då var jag inte nöjd med försäljning men kanske blev det lite så för att jag delade bord med två vänner och det då inte enbart var mina saker som hamnade i blickfånget. I år stod jag helt själv och läget var bättre, ganska mitt emot Smultronstället. Dit var det kö. Även när det regnade. Så glass drog folk, hantverk lite mindre.

En sak som är lite tråkigt är då folk fingrade en hel del på ett par av mina pulsvärmare. Sedan tittade de på prislappen och lade ner dem. Jag kanske skulle skriva ut timlönen på prislappen? “Detta hantverk ger mig en timlön på 10 kr”. Nej, alla förstår inte att uppskatta tiden man lägger ner men som tur är är alla inte sådana 🙂

Jag fick i alla fall ihop till bordsplatsen och lite extra (men klart mindre än jag hoppats/räknat med). Jag tror tyvärr inte jag kommer stå något mer på den här marknaden. Däremot ska jag nog ge en julmarknad ett försök senare i år. Och på annan ort om jag lyckas boka upp ett bord där (och det är inomhus, perfekt för lilla frusna mig!).

Nähä, man kanske skulle ta tag i lite pyssel som jag planerat för hemmet men som legat på is pga marknadsförberedelser?! 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *