Sticklördag på SMHI våren 2015

Idag var det dags igen, för femte gången samlades ett större gäng stickglada personer i SMHIs matsal för en heldag av glatt umgänge, garnshopping och en hel del ätande!

Den här gången hade vi gjort lite förändringar som verkligen var till det bättre för oss som fixar i ordning allt! Först kom nyckelpersonen (lilla jag, tänk vilken arbetsförmån att kunna boka matsalen till privata evenemang!) Vi var ett gäng som ställde i ordning lokalen. Borden skulle flyttas och fika och mat skulle ställas på plats. Den här gången hade vi sagt till våra rara garnförsäljare att de var välkomna först 9:30, och alla deltagare fick lov att komma in först kl 10. Vilken skillnad det blev! Det var så mycket mindre kaos och alla fick lov att plocka upp i lugn och ro. Mest av allt kände jag mig inte stressad vid kl 10, och inte heller helt slutkörd i slutet av dagen (klart plus från tidigare gånger!)

Vi startade som vanligt igång med fika, efter ett tag serverades det den vanliga fantastiskt underbart goda grytan som en av stickvännerna gör (sticklördag skulle inte vara detsamma utan denna) och så hann vi med eftermiddagsfika innan vi rundade av dagen vid kl 16.

Det fanns lite att titta på när stickningen behövde vila 🙂

sticklördag1cPopsi hade med sig nya, härliga färger på garn!

sticklördag1aTvå vänner hade med sig lite grejer de sålde. Den ena syr söta stickpåsar och gör bland annat stickmarkörer, en väldigt smidig sak att ha i de flesta stickprojekt. Den andra kompisen hade med sig knappar.

sticklördag1bJo, hon hade lite att välja på 🙂 Och så smart skyltat!

sticklördag1dStortorget hade som vanligt mycket fina garner. Dessa stod jag och klappade på en lång stund. Tyvärr har jag garnköpstopp. Måste sticka upp en hel del av mitt lager innan jag får köpa nytt 🙁

sticklördag1eTusensköna tyger var ny för oss på sticklördagen! Innan har de främst sålt tyger men börjat köpa in garn på sistone. Det var så roligt att de ville vara med! Och vilka garner de hade med… Dessa skulle jag lätt ha kunnat köpa 3-4 olika färger av och lagt i en skål bara som prydnad.

sticklördag1fDagens kändes verkligen lyckad och jag hoppas alla som var med var lika nöjda som jag! Hihi, nu börjar jag redan klura på vilken helg i höst som skulle passa att boka matsalen för nästa träff!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *