Stickhelg på Solviken

I fredags packade jag bilen, plockade upp två stickkompisar och bilade sedan ner till Solviken, ett vandrarhem i södra Östergötland med utsikt över Sommen. Jag hade inte mycket packning med mig, bara det viktigaste 😉

solviken1aVandrarhemmet består av två huslängor, och vi hade den ena helt för oss själva. Vi var ett gäng på 14 personer som satt och stickade (en knypplade) hela helgen. Vi satt i ett sällskapsrum och utsikten var inte så tokig!

solviken1bbPersonalen var riktigt trevliga och serviceinriktade! Vi undrade om det gick att få någon extra soffa eller fåtöljer och vips så dök det upp! Första kvällen konstaterade vi att belysningen inte var tillräckligt (belysning är mycket viktigt när man handarbetar, vi vill gärna ha gott om den varan!). Så nästa dag dök det upp massa extra lampor. Som sagt var, service!

solviken1cHär satt vi från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag! Det var riktigt trevligt hur soffor och stolar bildade en ring, så vi satt alla och pratade. En enda stor gemenskap (och det enda vi egentligen har gemensamt är vår hobby, fantastiskt att ha förts samman med så många underbara människor tack vare det!). I mitten satte vi vår lilla “stickling”, en av vännernas 8 månader gamla dotter. Tror hon tyckte det var roligt med alla “sticktanter” för vart hon än tittade fick hon uppmärksamhet.

Maten! Oj oj oj. Sååå god!

solviken1dDetta var vår fantastiska lunch på lördagen (tillkom även färskpotatis och underbar romsås). Jag hade kunnat sitta och äta hela dagen… I vårt lilla paket ingick lunch lördag och söndag samt middag på lördagen. Utöver det frukost och fika. Vi gick inte direkt hungriga…

solviken1fVille man ha lite paus i stickandet så kunde man hjälpa en kompis sortera knappar i mindre påsar. Hon hade en del… Vi hann inte med alla, för småpåsarna tog slut!

solviken1gVi hade även ett gemensamt stickprojekt! Den här filten hjälptes vi åt att sticka på. Det blev en stafettstickning. Den som hade tid och lust tog upp den och stickade ett par varv. När den är klar ska vi lämna den till välgörenhet.

solviken1hDet var ganska molnigt när vi kom ner på fredagen, även om solen tidvis bröt igenom. Inne i viken låg det fortfarande kvar is. Men helgen var mild, speciellt på söndagen (som blev rekordvarm på många håll i landet för att vara så tidigt i mars!). Isen krympte en hel del…

solviken1iNästan så man blev sugen på ett dop! Nästan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *