Stickad sjal efter eget mönster

Min sjal hann nästan bli färdig när vi var iväg på lite solsemester. Väl hemma fixade jag de sista varven och så här blev resultatet:

sjal1a

sjal1bFärgerna är riktigt härliga! Spetsuddarna är stickade i ett garn köpt på Netto för flera år sedan, det består av 80% ull och 20% polyamid. Innan jag plockade upp maskorna till tallriken blockade jag dem och de fick en riktigt bra form på uddarna efter det!

sjal1cNär jag letade mönster till en sjal snubblade jag över ett där det såg ut att vara en fin hålrand längst ner på mönstret. Det var precis vad jag ville ha! Men när jag sedan läste mönstret (som det för övrigt var väldigt mycket fel i) så var det inte alls som jag tänkt mig. Så jag satte mig ner med papper och penna och skissade upp ett eget mönster! Resultatet blev det ovan och jag är riktigt nöjd.

sjal1dTallriken är rätstickad men jag la till en hålrand för att matcha den på uddarna. Jag ska nog sticka en till snart, dels för att testa att mitt mönster blev bra nedskrivet men även se om jag inte ska göra tallriken annorlunda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *