Paviljong ger nytt rum i trädgården

I år har vi investerat i en paviljong! Den är av märket Hov och är 3,5 × 3,5 m! Vi har köpt den av Wärsjö Fritid här i Norrköping

Vi fick hem paviljongen redan i juni men på grund av olika omständigheter fick vi tid att resa den först under början av semestern. Det tog ju sin lilla tid.

paviljongtakFörst fick vi sätta ihop ramen, därefter resten av taket. Det är en kraftig stomme i vår paviljong. Vi räknar med att den ska stå stadigt och hålla i många år! Tyget till taket sattes på plats. Därefter skulle benen på… Det var faktiskt inte fullt så knepigt som jag först trodde, men ändå tur att en kompis kom över och hjälpte oss.

paviljong1cTada! Hmm. Oj. Den var verkligen stor… Nästa steg var att sätta fast spaljer. Vi fick en på plats och sedan tog det stop. Gräsmattan är ju självklart inte rak. Så det var bara att engagera sig i ett nytt projekt: bygga trägolv (hade lite hoppats på att kunna vänta med det till nästa vår). Men har man en liten Toyota Aygo (och utan dragkrok) så blir det med ens en lite större utmaning.

Man kanske inte tänker på att det är möjligt, men en del byggvaruhus har hemkörning. Och det är inte heller så dyrt! Vi vände oss till XL Bygg. Två dagar fick vi vänta innan vi fick hem virket och hemkörningen tog de bara 400 kr för.

bygga trädäckNu är ju självklart inte gräsmattan rak så vi fick jobba en del med att fylla på med jord och mäta med vattenpass. Vi har valt att inte gräva bort gräsmattan under och lägga markduk och grus. Reglarna är lagda på stenar så trädäcket kommer upp lite. Trallen var nyinpregnerat så det “blödde” en del när vi skruvade fast dem. Vi satte en spik mellan plankorna så det skulle bli en liten springa som regnvatten kan rinna ner igenom. Vi får väl se om det kommer upp något gräs i denna springa, men det finns ju faktiskt medel som tar död på ogräs (sådant man använder på stengångar).

paviljonggoolv

Och så här blev den färdig! Den är ungefär 4,20m × 4,20 m. På den högra sidan har vi sågat av lite på reglarna. Tyvärr var det inte helt tillräckligt. När vi satte fast trall längs kanterna saknades det bara någon enstaka mm i hörnen. Men det löste vi genom att runda alla hörn.

Nu kom vi då till den roliga biten. Paviljongen ska lyftas upp på trädäcket… Tur att vi har hjälpsamma vänner som bor i närheten! Ett par grabbar kom över och så tog de varsin sida. Hepp – så var den på plats! Två par spaljéer av tre sitter nu på plats.

paviljong med trädäck

Så här blev resultatet. Visst blev det snyggt?! Möblerna hade vi tidigare uppe på den inglasade uteplatsen. Vi ska skaffa nya möbler dit men nu när det är så himla varmt är det riktigt skönt att sitta nere i trädgården! Här fläktar det faktiskt lite granna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *