Virkad sjal i grönmelerat garn

För ett tag sedan lade jag stickorna åt sidan och tog för ovanligheten skull upp virknålen. Jag hade ett grönmelerat garn här hemma som skulle passa perfekt till en sjal. Garnet heter Lady och är från Järbo. Det är ett akrylgarn, och oftast är jag lite negativt inställd till det då jag tycker det kan bli strävt men det här garnet var mjukt och lent!

snäckskalssjalMönstret är väldigt tydligt och jag uppskattade väldigt de illustrativa bilderna!

snäckskalssjalen

virkad sjalDet blev stor skillnad efter jag blockat den. Innan den blötts ner och spänts upp på min blockningsmatta med nålar så var den lite mindre. Kanterna är också en sak som gör sig bättre efter att sjalen spänts upp. Att blocka är inte alltid det roligaste jag vet, men när jag tydligt kan se skillnaden i resultatet så är det helt klart värt att lägga tiden på det! Min slätstickade haruni är ett extra bra exempel på fördelen med blockning!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *