Gör pappfjärilar till påskriset

Påsken närmar sig och det är dags att klä riset. Men har man katt är det inte självklart man kan ha fjädrar i det. Jag hittade för ett tag sedan tips på ett par fjärilar som man viker. Och papper har väl de flesta av oss hemma?

Du behöver:

  • papper; enfärgat eller mönstrat
  • sax
  • metalltråd, snöre eller piprensare

origamipapperMina pappersbitar är 7×7 cm. Pappret är origamipapper från Panduro.

pappersvikningVik pappret på mitten. Nu tog jag hjälp av en linjal och satte ett märke på insidan vid 1 cm från vecket. Jag upprepade det på andra sidan. Därefter vek jag pappret längs den linjen som punkterna bildade. Vik sedan dragspel och upprepa på andra halvan av pappret.

pappersfjärilSå här blir resultatet!

pappfjärilTa två stycken och bind ihop dem. Jag hade tunn metalltråd hemma så jag valde det. Får du tag i piprensare (de var självklart slut på Ica Maxi när jag letade i veckan) så kan du ju böja till dem så de bildar spröt till fjärilen.

fjäril origamiNu är det bara att veckla ut pappret och klämma till pappret lite så det håller formen.

vikta fjärilarDet blev ett par stycken! Nu måste jag bara fixa något ris att sätta dem i.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *