Stickhelg i Vrigstad

Under helgen som var åkte jag ner till Småland med ett gäng från mitt stickcafé i Norrköping. Resan gick till Vrigstad och vi hade siktet inställt på en riktigt trevlig helg med en hel del stickat.

stickhelg i Vrigstad1aDet syntes på direkten att vi kommit rätt! Vi stuvade in väskorna på rummen och gjorde oss därefter hemmastadda med våra garnprojekt i Världens ände. Lite här och var fanns det stolar och soffor som man kunde slå sig ner i men vårt gäng mer eller mindre ockuperade ett litet umgängesrum (kallat Världens ände). Här satt vi och stickade, pratade och skrattade så vi fick ont i magen. Emellanåt blev vi avbrutna av en gonggong och då var det bara att lägga ner projektet och gå och äta.

Vi åt…

stickhelg i Vrigstad1cOch vi åt…

stickhelg i Vrigstad1dJa, efter ett tag blev det faktiskt ett “inte nu igen!” 🙂 Men maten var fantastiskt god och det var svårt att låta bli. Det bästa av allt var att efter vi ätit ställde vi bara av tallrikar och glas på en vagn och gick tillbaka till våra stickprojekt.

stickhelg i Vrigstad1bPå lördagen var det garnlotteri! De som velat hade med sig naturgarn (100g paket tror jag det var eller för ett värde av 100 kr). För varje paket fick man en lott och till lördagsfikat var det dags att dra lotterna. Jag hade inte med mig något garn till lotteriet så då passade jag istället på att ta mig en promenad i Vrigstad och få lite frisk luft.

stickhelg i Vrigstad1eDet gick även att shoppa loss på lite garn! Det fanns flera försäljare på plats och visst var jag frestad av flera olika garner men jag har lite mer eller mindre köpstopp just nu och är riktigt stolt över mig själv att jag lät bli (vi talar tyst om att vi på vägen ner stannade till vid Lerdalaboden i Jönköping och att jag råkade köpa lite garn där)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *