Mössa stickad med volanggarn

I julklapp fick min syster en halsduk stickad i volanggarn av mig i sina favoritfärger. Garnet har jag köpt från Yarn-paradise som säljer billigt garn. En liten nackdel är att garnet säljs i paket, oftast 400g. Det innebar att jag fick hem 4 stycken nystan volanggarn men det behövs bara ett nystan till en halsduk. Det resulterade dock i att jag experimenterade fram två mönster! Detta är ena resultatet:

stickad mössaMössan var projekt nr 2 så jag hade lite begränsat med hur mycket garn som det fick lov att gå åt. Jag hade velat att den skulle blir lite mer baggy men det saknades tyvärr nån ynka meter garn för att det skulle gå ihop. Så den blev lite rundare.

volanggarnMen som en basker gör den sig väl bra! Tycker den blir lite häftigare ihop med halsduken. Annars fick jag kommentaren “badmössa” av stickkompisarna och jooo, sitter den som en traditionell mössa ser den nog allt lite så ut!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *