Gör egna stickmarkörer

Ett bra tag har jag gjort markörer av små garnsnuttar genom att slå en knut så det blir en ögla. Det fungerar egentligen alldeles utmärkt – garn har man ju alltid om man stickar. Men ibland är det skoj att göra det lilla extra. Kanske ett julklappstips till någon stickglad bekant?

gör egna stickmarkörerDet är egentligen barnsligt enkelt. Det som behövs är:

  • charms/berlocker alt pärlor
  • ringar
  • kabinhake
  • rund- eller plattång

Värt att tänka på angående ringarna som man fäster i berlocken alt pärlan/pärlorna är att de måste vara ganska stora, tänk på att man ska kunna trä upp dem på stickorna. Personligen måste jag anpassa mig upp till 4-5mm i diameter, men det beror ju helt på hur tjocka stickor man mest använder. Eller så gör man en ögla av wiretråd och fixerar den med en stopp-pärla.

stickmarkörerDet tar bara någon minut att fixa till dessa markörer. En och annan fick även en kabinhake och det hade jag redan fått nytta av!

stickmarkörEtt av projekten jag håller på med nu ska jag nämligen minska i varje sida var fjärde varv. Med en markör behöver jag inte fundera så mycket när det är dags att minska.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *