Nu är det jul igen…

Man ska börja i god tid! Eller så är jag ute i väldigt sen tid, beroende på hur man ser det.

För ca 1 år sedan var jag nere i Småland över en helg och hälsade på hos föräldrarna. Enligt tradition gick jag på Torget med min kära mor. Varje lördag är det nämligen torgmarknad i Jönköping och det är alltid så trevligt att gå där med mamsen (och sedan ta en fika, också en tradition). Vi snubblade över ett riktigt bra pris på panel-julgardiner. Detta var ju helt perfekt då vi saknade just julgardiner till vardagsrummet. Som tur var hade vi ett hum hur långa de skulle vara (jag hade nämligen bestämt det skulle vara halva panellängder). Det gick åt drygt 9m tyg…

Några gardiner blev inte sydda förra året men i år tänkte jag att jag skulle vara ute i riktigt god tid. Förutsättningarna var lite bättre i år.

stora sybordetNu har jag ju ett stort sybord! Alla borde ha ett 2,80m långt bord att mäta gardiner på, det underlättar en hel del.

klippa tygDetta är ett annat smidigt verktyg. Det blev mycket mätande när jag skulle klippa till tyget så det blev rätt längd men även att mönstret skulle stämma.

julgardinerOch så här blev resultatet! De grå panellängderna passar perfekt till julgardinerna. Men nu får jag ta och hänga upp de gråmönstrade längderna igen, det är på tok för tidigt att börja julpynta allaredan.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *