Fullt naturligt att tappa tråden

Oj, idag har det blivit en übersocial dag! För andra gången i år har det anordnats en sticklördag, dvs en massa stickare samlas för att tillbringa en dag ihop med trevligt umgänge, god mat och fika och i synnerhet en massa handarbete. Nja, det sista kanske var lite si och så. Tror det var många med mig som inte kom så värst långt på stickprojekten, men roligt hade vi!

Precis som sist hade vi trevligt besök av garnbutiker; Stortorgets handarbete, Popsi och Garnnetto.

sticklördag2aFörra gången spred vi ut oss en hel del, den här gången satt vi lite mer samlade längs långborden. Vi var lite drygt 40 personer.

sticklördag2bDet är helt kanon att jag har möjlighet att boka SMHIs matsal för sådant här event! Som ni ser breder vi ut oss en del (varför ta med bara 1 stick- eller virkprojekt när man kan ta med 2,3 eller snudd på 10?). Vid fototillfället satt vi i en annan del av lokalen och avnjöt en god lunch. Helt klart praktiskt med stor lokal!

Inspiration

En hel del tid gick ju självklart åt att titta på vad andra pysslade med. Oj oj vad inspiration man fick!

stickad sjal

sjal i fame trendDen här hade gärna fått följa med mig hem, visst är den läcker?! Helt klart ett mönster jag måste testa. Den var stickad i Fame trend, älskar färgskiftningarna.

virkad gardinPust, vilket jobb. Att virka en gardin… Det är nog ett projekt jag inte kommer försöka mig på, men visst är den väldigt fin?

Lotteri

Alla betalar en liten anmälningsavgiften och de pengarna går till hyran av lokal, fika och mat. Det är helt galet för det blir en del pengar över och precis som sist lades det på garn hos garnförsäljarna. Detta lottades sedan ut bland deltagarna. Den här gången drogs mitt namn! Woho! Jag valde ut svart ullgarn från Östergötlands ullspinneri. Har funderingar på att projekt till det garnet men får nog vänta lite innan jag får tid till det. Jag passade även på att köpa en 150 cm kabel till mina knitpro och ett underbart vackert lilamelerat alpackagarn. Det var så mjukt och lent. Men nu är jag ganska helslut så det blir att krypa upp i tv-soffan resten av kvällen. Självklart med en stickning!

 

 

 

2 thoughts on “Fullt naturligt att tappa tråden

  1. Så roligt det låter. Kan riktigt känna atmosfären och schalen håller jag verkligen med dig om är läcker. Så roligt att ditt namn drogs. Överraskningar är ju aldrig fel det mår man gott av precis som stickning. Allt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *