Flytt i trädgården

Förra året, dvs första året i huset, hittade jag till min glädje rabarber. Men det är lite synd om plantan/plantorna. De växer praktiskt taget i häcken!

flytta rabarberI år har vi grävt upp och byggt om trädgårdslandet och rabarbern har en reserverad plats där. Nu tycker jag den vissnat ner tillräckligt så det var dags att flytta den.

Värt att tänka på med rabarber är att de kan ha långa, kraftiga rötter. Så det bästa är att gräva djupt runt om plantan. Det var inte så lätt då det växer en tujahäck nära inpå samt ligger stenplattor (som det står en välfylld kompost ovanpå). Jorden var väldigt kompakt och jag tror tyvärr jag kapade ett gäng med rötter. Det sägs dock att rabarber är svår att ta död på så jag hoppas den överlever flytten (vilket vi får vänta ett par månader innan vi vet säkert)

rabarberrötterRejäl rotklump var det…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *