En uppiffad anteckningsbok

Jag skriver dagbok. Jag började med det på rekommendation av en lärare i högstadiet, i ett sätt att träna på att skriva kortare. Jag vet inte hur mycket bättre jag blev på att formulera mig med färre ord men dagbokskrivandet har hållit i sig. Det är faktiskt ganska trevligt att gå tillbaka emellanåt. Det blir lite aha – det var ju då vi gjorde det eller det var då det där hände.

Jag brukar köpa på mig anteckningsböcker lite då och då. Ibland händer det att jag kombinerar det med min pysselmani och altrar en av dem. Så blev det för den kommande dagboken.

altrad anteckningsbokBoken i sig var egentligen ganska söt men jag var på kreativt humör! Jag bestämde mig snabbt för vilket papper jag ville ha. Jag skar ut det i lagom storlek med min skärmaskin (okej, just nu lite för bred men det fixar jag längre fram).

Min BIA (Bind-it-all) dammades av! Smidig maskin som stansar hål så jag kan klä in hela pärmen med mitt mönsterpapper. Det visade sig dock att spiralen i blocket satt liiite glesare än vad min BIA tyckte den skulle göra. Men det syns kanske inte så mycket på slutresultatet (kommer en bit ner!)

altrad bokNu till den roliga biten: dekorera! Här gick det förvånandsvärt snabbt för mig. Många gånger har jag beslutsångest men den här gången kom jag snabbt på vad jag ville ha dit. Den första stämpeln är en Tim Holtz-stämpel. Pappret har jag kramat ihop till en boll, slätat ut och arbetat in distress ink med en svamp. Vecken får därmed lite mer färg än resten av pappret. När jag var nöjd med färgsättningen strök jag pappret med strykjärnet och stämplade därefter på det.

Den andra stämpeln tror jag att jag har köpt hos Slöjd-detaljer.

De vita bladen och den vita blomman är från en slaktad gardin! Sådan hittar man lite då och då på second hand till en billig peng.

Jag klippte ett snitt vid varje hål som BIAn gjort och kunde på det sättet pilla pappret på plats. Det fästes på pärmen med dubbelhäftande tejp. Och så här blev det, efter att sista dekorationen limmats fast:

altrad dagbokJag är nöjd!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *