Recept på rabarberkaka

Nu växer våra rabarber som ogräs! Två stjälkar försvann i alla fall när jag häromdagen bestämde mig för att baka en sockerkaka.

rabarberkaka

Recept

  • 300 g rabarber
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl (210 g)

Vispa ägg och socker och rör därefter ner vetemjöl och smält smör. Häll smeten i en rund bakform.

Skär rabarbern i 2-3 cm långa stavar. Stick ner dem i kakan och strö lite pärlsocker ovanpå. Ställ in i ugnen på 175° i 50 min.

Dela detta:Pin on PinterestShare on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>