Recept på hemlagad saft

I lite drygt en vecka har min saft stått och gottat till sig och idag var det dags att sila den. Eftersom jag hade sovmorgon idag passade jag på att göra det efter frukosten.

hemlagad jordgubbssaftSaften är väldigt lätt att göra och kräver faktiskt väldigt kort arbetsinsats.

Recept:

  • 2L kokande vatten
  • 3L bär (ca 1½kg)
  • 4 kg socker
  • 2 msk citronsyra
  • 2 tsk natriumbensoat

Blanda citronsyra och natriumbensoat i lite socker och häll sedan på resten av sockret. Jag använder mig av en stor hink med lock. Jag brukar sedan röra ner bären i sockret innan jag häller på det kokande vattnet. Rör tills det mesta av sockret löst sig. Låt stå i 8 dagar och rör om ca 1 gång/per dag. Sedan är det bara att sila saften och fylla på flaskor!

 

One thought on “Recept på hemlagad saft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *