Att anlägga trädgårdsland del 1

Vi har ett trädgårdsprojekt som vi hållit på med sedan april. Det är att fixa iordning vårt trädgårdsland. Så här såg landet ut förra sommaren:

bambu och jasminträd

Bakom jasminträdet och bambun fanns något som möjligen kunde tas för ett land. Det fanns 2-3 rosbuskar, massa blomsterlökar, kärleksört, löjtnadshjärta och några smultronplantor. Inte direkt något utrymme att se eget i. Bambun klippte jag ner i höstas och i april såg det så här tråkigt ut:

trädgårdsland

Bambun hade förhoppningsvis mest ytliga rötter men vår var helt fullständigt värdelöst felplanterad! En bambu växer väldigt mycket utåt. Man måste begränsa den med att gräva ner en ram eller liknande runtomkring den. Men med ett spett så åkte den på fett stryk.

få bort bambu

Sedan kom frågan: vad skulle sparas?blomsterlökarAtt tömma landet tog betydligt mycket mer tid än jag trodde! Detta hade jag trott jag skulle varit klar med helgen innan Kristi himmel men…nej. Vart allt hamnade till slut kommer någon annan dag, då växterna visar sig från sin bästa sida (dvs i full blomsterprakt)

trädgårdslandSeger! Men… Jasminträdet står tyvärr väldigt fel till. Detta måste vi göra något åt.

trädfällningTigersåg är bra att ha! Japp, då var det bara stubben kvar!

gräva upp jasminträdEller…”Bara”… Sambon fick jobba ett tag med att få bort den här, och tung var den!

Tack och lov hade vi en långhelg och vädret stod verkligen på vår sida. Det var bara att fortsätta jobba.

trädgårdsland

trädgårdslandSådär! Nu börjar det likna något. Vi har grävt upp en del av gräsmattan. Landet slutar nu i höjd med stengången. Jorden har vänts runt och nu börjar den roligaste biten: byggandet…

2 thoughts on “Att anlägga trädgårdsland del 1

    • Låter som att jag skulle ha sparat ett par små, fina grenar åt syrran 🙂 Tyvärr var den lite halvful förra året, har inte ens något minne om att den doftade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *